Széles termékkínálattal várjuk kedves megrendelőinket!
raffroló
függöny
lapfüggöny
reluxa
pliszé
roló
napellenző
intelliges otthon
kapcsolat
raffroló


roló
 
roló
 
roló
 
roló
 
roló
 
roló
 
roló
 
roló
 
roló
 
roló
 
roló
 
roló
  

ROLETTA, ROLÓ

Telefon: +36-1-412-0177

A roló, más néven roletta, bár az egyik legrégebben alkalmazott árnyékoló, napjainkban ismét virágkorát éli. A roló egyaránt használható modern és hagyományos lakásokban. Szerkezetileg megújulva nagyon kedvelt, korszerű, praktikus megoldás.

Újdonságok a sávroló és a bambuszroló!

Nem csak szobák, hanem irodahelységek, télikertek árnyékolására is ragyogóan megfelel. Osztott ablakoknál célszerű több kisebb méretű roló felszerelése, nagyobb szélesség esetén javasoljuk a motoros mozgatást.

Nálunk kedvező roló árak mellett, garantált minűségű terméket kap.

Általános roló tájékoztató >>>

Szerelhető közvetlenül falra, mennyezetre, vagy akár szerelhető a roló ablakra is. A szerkezet 4-5 cm-el szélesebb, mint a vászon, az anyag aljába súlycső kerül. A roló helyigénye feltekert állapotban a vászon hosszától függően 5-7 cm, ezt az ablak nyitásánál figyelembe kell venni. Roló szerkezet árak: roló árak.pdf

Újdonság! Sávroló

Különleges, dekoratív és praktikus megoldás a sávroló.
A textilek felületén sötétítő és fényáteresztő csíkok váltják egymást, így a két egymást követő sáv segítségével szabályozhatjuk a beáramló fény mennyiségét és az átláthatóságot. Ha kedvünk tartja, akár teljesen betekerhetjük a textilt a tokba. 

Roló működését tekintve 3 fő csoportra osztható:

--gyöngyláncos roló
--rugós roló
--motoros roló

A kézi mozgatású roló esetében a tengely átmérőjét elsősorban a szélesség határozza meg.
Gyöngyláncos roletta 180 cm-ig 25 mm-es tengellyel készül, 240 cm-ig 30 mm-es tengellyel, 300 cm-ig 42 mm-es tengellyel.
A rugós roletta esetén180 cm-ig 25 mm-es tengelyt használunk, míg 240 cm-ig 38 mm-es tengellyel dolgozunk.

A következő kivitelben kaphatóak:
-- fehér konzollal és gyöngylánccal, 
-- átlátszó konzollal és gyöngylánccal, 
-- fém színű műanyag konzollal és matt inox fém gyöngylánccal (csak 25 mm-es tengelynél),
- matt inox konzollal és gyöngylánccal,
- antikolt bronz konzollal és gyöngylánccal,
- fehér fém konzollal és gyöngylánccal (csak 42 mm-es tengelynél).

Tokozott gyöngyláncos roló.

A rolettakezelők elhelyezhetőek bármely oldalra, a kezelő hossza is tetszés szerint alakítható. A kezelők végére design súlyt rakhatunk, így dekoratívabbá téve a kezelőt.
Az alsó súly gyöngyláncos rolettánál 13 mm-es műanyag bevonatú fémcső műanyag végdugóval.
Gyöngyláncos kivitel esetén a kezelőgyöngy egyik vagy másik irányú húzásával ereszthető le, vagy húzható fel az árnyékoló, és bármilyen helyzetben megállítható. Használat közben ügyelni kell arra, hogy a roletta teljesen lehúzott állapotában is legalább egy fordulat textília maradjon a rolettacsövön.

Részletes műszaki leírás letölthető: gyöngyláncos roló.pdf

Rugós roló ablakra

Rugós, folyamatos feszítésű. A roletta csak akkor állítható meg félúton, ha ahhoz kiakasztót szerelünk fel, e nélkül vagy teljesen le van húzva, vagy teljesen fel, kezelése szélességtől függően egy vagy két az alsósúlyra helyezett fogantyú segíti.

A rugós roló esetében az alsó súly 10 mm-es natúr alumínium cső műanyag végdugóval.

Motoros roló

A roló tengelyében helyezkedik el a motor, így az nem okoz esztétikai csalódást. Kezelése lehet kapcsolós vagy távirányítós. A motor lehet 12 V-os, ez esetben távirányítós kivitelben kapható, vagy 230 V-os, ekkor kapcsolóval, vagy távirányítóval készítjük.
A motoros roló tengely átmérője minden esetben 42 mm, így valamivel nagyobb a helyigénye, mint a kézi kezelésű rolettáké.

Bambusz roló

A környezetbarát anyagból készülő bambusz roló a legdivatosabb árnyékoló. A bambusz roló ázsiai hangulatot idéző természetes alapanyagú, ízléses árnyékoló. A hagyományos vászon anyagon kívül egyre inkább teret hódít a természetes, papír, len, bambusz és juta alapanyagból készült roló.
Kiemelkedő helyen szerepel a bambusz roló. Bambusz anyagok nagy színválasztékával állunk vásárlóink rendelkezésére.

bambuszroló

Bambusz roló natúr kollekció>>>

Vászonroló anyagok

A roletta anyaga többnyire impregnált vászonból készül, karbantartást nem igényel. Rendkívül széles anyagválasztékunkból mindenki megtalálja a neki kedvezőt. A roló anyaga funkciójától függően színes, fényzáró, fényáteresztő, mintás, égésálló, natúr kollekciós.

A roló anyagára egyedi logók is nyomtathatók. 

A roló vásznak nagy része 180-200-250 cm-es tekercsekben érkeznek, így a roló méretei korlátok közé szorulnak. Bizonyos anyagoknál lehetőség van az anyag elforgatására is.
A roló tekeredése is választható, esztétikai szempontból sokan választják a szoba felé tekeredő típust, mert így az anyag takarja a roló tengelyt. Fényzáró anyagoknál optimálisabb az ablak felé tekeredő, mivel így közelebb kerül az ablakhoz, és kisebb a fényrés.

Bambusz roló anyagok esetenként szükség van lokkolásra, megakadályozva az anyag széleken bekövetkezhető foszlást, bomlást.
A roló karbantartása és felszerelése: A roló mechanikai részegységei karbantartást nem igényelnek. A meghibásodott alkatrészek a gyártótól beszerezhetők. A roló belső téri használatra alkalmas, víz, vízpára hatására károsodhat!
Mechanikai szennyeződések (kávé, olaj, festék stb.) a textíliáról nem távolíthatók el!  A vászon tisztítása nedves ruhával történhet.

Szereléskor a roló helyzetét úgy kell kijelölni, hogy a textília és az alsó nehezék mozgatását semmi ne akadályozza. A konzolokat egy síkba kell szerelni, és olyan távolságra, hogy a rolettahenger és a konzol között kb. 1-2 mm hézag legyen.

A roló megrendeléséhez szükséges adatok:

-- szélességi méret (itt megkülönböztetünk szerkezeti szélességet, illetve vászon méretet, a szerkezet maximum 5 cm-rel szélesebb, mint a vászon),
-- magassági méret,
-- roló fajtája (gyöngyláncos - ez esetben milyen konzol és gyöngylánc, rugós - ez esetben folyamatos vagy szakaszos, motoros - ez esetben 12 V-os, 230 V-os, kapcsolós vagy távirányítós),
-- kezelő elhelyezkedése, és hossza (csak gyöngyláncos roletta esetén) -- roletta vászon neve, színe
-- szerelése (mennyezeti, oldalfali, vagy keretre kerül) -- tekeredése (fal felé vagy szoba felé)
-- natúr kollekciós anyag választása esetén fel kell tűntetni a lokkolás igényét.

 

TOVÁBBI TERMÉKEINK


szalagfüggöny
szalagfüggöny
fa karnis
fa karnis
rúdkarnis
fa karnis
karnis
fa karnis
pliszé
fa karnis
roló
fa karnis
lapfüggöny
fa karnis
reluxa
fa karnis
napellenző
fa karnis
redőny
fa karnis
szúnyogháló
fa karnis
zsalúzia
fa karnis
függöny
fa karnis
tépőtár
fa karnis
 
A roló kis helyigényű, könnyen kezelhető, a lakás bármely helyiségében használható, impregnált anyagú változata akár fürdőszobákba is kiváló. A roló felszerelhető ferde síkra is, ezért tetőtéri ablakoknál is nagyszerű megoldás. Ebben az esetben a roló feszített kivitelben, alumínium kerettel készül, ezáltal a legkisebb fény is kizárható a szobából. A roló nem csak a falra és a mennyezetre rögzíthető, amennyiben szükséges, a nyílászáróhoz is szerelhető, így azzal együtt nyílik, záródik. A roló anyaga többnyire impregnált vászonból készül, karbantartást nem igényel. Rendkívül széles anyagválasztékunkból mindenki megtalálja a neki kedvezőt. A roló anyaga funkciójától függően színes, fényzáró, fényáteresztő, mintás, égésálló, natúr kollekciós. A hagyományos vászon anyagon kívül egyre inkább teret hódít a natúr kollekció, ami divatos, ázsiai hangulatot idéző, természetes, papír, len, bambusz és juta alapanyagból készült roló. Roló anyagok egy kis bemutatóját itt megtekintheti. A roló anyagára egyedi logók is nyomtathatók.