roló
Roló minták

roló
 
 
roló
 
 
roló
 
 
roló
 
 
roló
 
 
roló
 
 
roló
 
 
roló
 
 
roló


roló
Roló, roletta készítés és kiskereskedelem

Telefon: +36-1-412-0177

Roló, roletta készítés


A roló, bár az egyik legrégebben alkalmazott árnyékoló, napjainkban ismét virágkorát éli, egyaránt használható modern és hagyományos lakásokban. Szerkezetileg megújulva nagyon kedvelt, korszerű, praktikus megoldás.
Legújabb fejlesztésünk a roló készítés csúcsa! Akár extra széles kül- és beltéri roló, nagy választékban.

Szalagfüggöny lamella készítés.

Nem csak szobák, hanem irodahelységek, télikertek árnyékolására is ragyogóan megfelel. Osztott ablakoknál célszerű több kisebb méretű árnyékoló felszerelése, nagyobb szélesség esetén javasoljuk a motoros mozgatást.

Nálunk kedvező roló árak mellett, garantált minűségű terméket kap.

Általános tájékoztató >>>

roló roló roló roló


Szerelhető közvetlenül falra, mennyezetre, vagy akár ablakra is. A szerkezet 4-5 cm-el szélesebb, mint a vászon, az anyag aljába súlycső kerül. Helyigénye feltekert állapotban a vászon hosszától függően 5-7 cm, ezt az ablak nyitásánál figyelembe kell venni. Roló szerkezet árak: roló árak.pdf

Újdonság! Sávroló

sávroló    sávroló   sávroló    sávroló


Működtetés:


- gyögylánccal
- kapcsolós vagy távirányítós motorral

A szerkezet készülhet:

- szerelősínnel
- nyitott tokkal
- zárt tokkal

roló roló roló roló


Különleges, dekoratív és praktikus megoldás a sávroló.


A textilek felületén sötétítő és fényáteresztő csíkok váltják egymást, így a két egymást követő sáv segítségével szabályozhatjuk a beáramló fény mennyiségét és az átláthatóságot.

Roló működését tekintve 3 fő csoportra osztható:

--gyöngyláncos
--rugós
--motoros

A kézi mozgatás esetében a tengely átmérőjét elsősorban a szélesség határozza meg.
Gyöngyláncos roletta 180 cm-ig 25 mm-es tengellyel készül, 240 cm-ig 30 mm-es tengellyel, 300 cm-ig 42 mm-es tengellyel.
A rugós roletta esetén180 cm-ig 25 mm-es tengelyt használunk, míg 240 cm-ig 38 mm-es tengellyel dolgozunk.

A következő kivitelben kaphatóak:
-- fehér konzollal és gyöngylánccal, 
-- átlátszó konzollal és gyöngylánccal, 
-- fém színű műanyag konzollal és matt inox fém gyöngylánccal (csak 25 mm-es tengelynél),
- matt inox konzollal és gyöngylánccal,
- antikolt bronz konzollal és gyöngylánccal,
- fehér fém konzollal és gyöngylánccal (csak 42 mm-es tengelynél).

Tokozott gyöngyláncos roló.

roló roló roló


A rolettakezelők elhelyezhetőek bármely oldalra, a kezelő hossza is tetszés szerint alakítható. A kezelők végére design súlyt rakhatunk, így dekoratívabbá téve a kezelőt.
Az alsó súly gyöngyláncos rolettánál 13 mm-es műanyag bevonatú fémcső műanyag végdugóval.
Gyöngyláncos kivitel esetén a kezelőgyöngy egyik vagy másik irányú húzásával ereszthető le, vagy húzható fel az árnyékoló, és bármilyen helyzetben megállítható. Használat közben ügyelni kell arra, hogy a roletta teljesen lehúzott állapotában is legalább egy fordulat textília maradjon a rolettacsövön.

Részletes műszaki leírás letölthető: gyöngyláncos roló.pdf

Rugós roló ablakra


Rugós, folyamatos feszítésű. A roletta csak akkor állítható meg félúton, ha ahhoz kiakasztót szerelünk fel, e nélkül vagy teljesen le van húzva, vagy teljesen fel, kezelése szélességtől függően egy vagy két az alsósúlyra helyezett fogantyú segíti.

A rugós roló esetében az alsó súly 10 mm-es natúr alumínium cső műanyag végdugóval.


Motoros roló


A roló tengelyében helyezkedik el a motor, így az nem okoz esztétikai csalódást. Kezelése lehet kapcsolós vagy távirányítós. A motor lehet 12 V-os, ez esetben távirányítós kivitelben kapható, vagy 230 V-os, ekkor kapcsolóval, vagy távirányítóval készítjük.
A motoros roló tengely átmérője minden esetben 42 mm, így valamivel nagyobb a helyigénye, mint a kézi kezelésű rolettáké.

Bambusz roló


A környezetbarát anyagból készülő bambusz roló a legdivatosabb árnyékoló. A bambusz roló ázsiai hangulatot idéző természetes alapanyagú, ízléses árnyékoló. A hagyományos vászon anyagon kívül egyre inkább teret hódít a természetes, papír, len, bambusz és juta alapanyagból készült roló.
Kiemelkedő helyen szerepel a bambusz roló. Bambusz anyagok nagy színválasztékával állunk vásárlóink rendelkezésére.

bambuszroló


Bambusz roló natúr kollekció>>>

Vászonroló anyagok

A roletta anyaga többnyire impregnált vászonból készül, karbantartást nem igényel. Rendkívül széles anyagválasztékunkból mindenki megtalálja a neki kedvezőt. A roló anyaga funkciójától függően színes, fényzáró, fényáteresztő, mintás, égésálló, natúr kollekciós.

A roló anyagára egyedi logók is nyomtathatók. 

A roló vásznak nagy része 180-200-250 cm-es tekercsekben érkeznek, így a roló méretei korlátok közé szorulnak. Bizonyos anyagoknál lehetőség van az anyag elforgatására is.
A roló tekeredése is választható, esztétikai szempontból sokan választják a szoba felé tekeredő típust, mert így az anyag takarja a roló tengelyt. Fényzáró anyagoknál optimálisabb az ablak felé tekeredő, mivel így közelebb kerül az ablakhoz, és kisebb a fényrés.

Bambusz roló anyagok esetenként szükség van lokkolásra, megakadályozva az anyag széleken bekövetkezhető foszlást, bomlást.

A roló karbantartása és felszerelése:

A roló mechanikai részegységei karbantartást nem igényelnek. A meghibásodott alkatrészek a gyártótól beszerezhetők. A roló belső téri használatra alkalmas, víz, vízpára hatására károsodhat!
Mechanikai szennyeződések (kávé, olaj, festék stb.) a textíliáról nem távolíthatók el!  A vászon tisztítása nedves ruhával történhet.

Szereléskor a roló helyzetét úgy kell kijelölni, hogy a textília és az alsó nehezék mozgatását semmi ne akadályozza. A konzolokat egy síkba kell szerelni, és olyan távolságra, hogy a rolettahenger és a konzol között kb. 1-2 mm hézag legyen.

A roló megrendeléséhez szükséges adatok:


-- szélességi méret (itt megkülönböztetünk szerkezeti szélességet, illetve vászon méretet, a szerkezet maximum 5 cm-rel szélesebb, mint a vászon),
-- magassági méret,
-- roló fajtája (gyöngyláncos - ez esetben milyen konzol és gyöngylánc, rugós - ez esetben folyamatos vagy szakaszos, motoros - ez esetben 12 V-os, 230 V-os, kapcsolós vagy távirányítós),
-- kezelő elhelyezkedése, és hossza (csak gyöngyláncos roletta esetén) -- roletta vászon neve, színe
-- szerelése (mennyezeti, oldalfali, vagy keretre kerül) -- tekeredése (fal felé vagy szoba felé)
-- natúr kollekciós anyag választása esetén fel kell tűntetni a lokkolás igényét.