Pliszé anyagminták

 
 
 
 
 
 
 
 
 Pliszé készítés

 


Pliszé készítés és kiskereskedelem

Telefon: +36-1-412-0177


A piszé népszerűségét annak köszönheti, hogy célszerű és tetszetős. Előnye, hogy bármilyen formájú ablakra elkészíthető, otthonos hangulatú árnyékoló. Ezért szívesen alkalmazzák irodákban, hajókon, lakókocsikban, télikertekben, de a lakásokban is kedves látványt nyújt.

A pliszé egy otthonos, optikai- és fényvédelmet nyújtó belső árnyékoló. Megvéd a betekintéstől, hő és fény visszaverő vászonnal meggátolja a meleg beáramlását a helyiségbe.
pliszé pliszé pliszé pliszé

A pliszé szerkezete

A pliszé fő egységei: az alumínium vázszerkezet a rögzítő és a működtető alkatrészekkel, illetve a pliszírozott, hőstabilizált textília.
A pliszé alumínium sínekkel készül, mely közt a harmonika szerűen záródó textil található. Két, három, illetve négysínes változattal van forgalomban. A textilen átvezetett zsinórzat biztosítja az anyag merevségét. A textília felső és alsó részén egy-egy alumíniumsínbe csúsztatott műanyagprofilhoz van hozzáerősítve. Alapáron az alumínium profil fehér színű, de felár fizetése mellett a textília vagy az ablakszárny színével megegyező színűre színterezzük, így tökéletes összhang érhető el.


pliszé pliszé pliszé pliszé

pliszé pliszé

Működtetés

A pliszé mozgatható húzózsinórral, fogantyúval, gyöngylánccal, húzórúddal, hajtókarral, vagy motorral.
pliszé mozgatás


Pliszé szerelés

pliszé szerelés

Pliszé anyagok

A pliszé anyaga harmonikaszerűen záródik, belső árnyékoló ablakmélyedésbe, ablakszárnyra vagy a fal síkja előtt egyaránt használható. A textília megszűri, vagy kizárja az erős napsugarakat, ugyanakkor lehetővé teszi a szellőzést is.
Textilválasztékunk lehetővé teszi a fényszűrő hatások tetszés szerinti és hangulatos élvezetét számtalan színárnyalatban. A pliszírozott anyag szélessége 20-25 mm, egyszínű vagy mintás, illetve átlátszó, áttetsző vagy sötétítő textilből készülhet. Impregnált, portaszító tulajdonsága miatt könnyen tisztán tartható.

Pliszé anyagok: pliszé.pdf